utorok 31. júla 2007

OLLIE


Takže ollie. Rozhodla som sa, že dnes napíšem niečo o ollie. Je to úplne najzákladnejší trik na sk8. Ja sa ho ešte len teraz začínam učiť. No vlastne teraz to trochu flákam, lebo sú prázdniny, ale inak už by som sa to chcela naučiť. OK, takže možme začať:


1. Mali by sme sa rozbehnúť takou priemernou rýchlosťou, ale zo začiatku bude stačiť skúšať to len na mieste.


2. Veľmi dôležité je postavenie nôh na skate. Chodidlá by mali byť položené tak, že zadná noha je na taili a predná tesne pred prednými šroubami. Špičky by nemali prečnievať cez hranu skateu.


3. No a keď už máme nohy položené správne, môžme ísť na to. Takže zadná noha dupe na tail a hneď v tom istom momente predná noha ťahá po gripe smerom dopredu a nahor. Zároveň dvíhame celé telo a ťaháme hore aj kolená.


4. Tak. A keď ste robili všetko správne, tak by ste už mali byť so skateom vo vzduchu. Dôležitý je už len správny dopad. Rovnako ako pri odraze, aj pri dopade by mala byť použitá práca s kolenami. Mali by ste sa trochu prikrčiť, aby ste mali lepšiu rovnováhu.


5. A je to tu. Máme tu ollie.


Teraz stačí už len veeeeeľa trénovať. Tajomstvo úspechu sa vraj skrýva v tréningu a talente. Takže kto sa to chce naozaj naučiť, nech sa nefláka ako ja, a radšej nech vezme sk8 a ide rýchlo von trénovať.

1 komentár:

Michelle povedal(a)...

ked budes vediet ollie, tak to cem vidiet :-P