piatok 21. septembra 2007

BMX


Takže teraz sa pokúsim napísať niečo o jazdení na BMX-ách. Musím povedať, že o tom až tak veľa neviem. Ale pokúsim sa aspoň niečo napísať, aby som urobila radosť tým, ktorý majú jazdenie na tomto druhu bike-u radi.

U tohto typu je viacej možností jazdenia, preto je viac uznávaný medzi bikermi.
Možno preto sa kvalita jazdenia zväčšuje, začína jazdiť plno mladých chlapcov, ktorí sa učia nové triky a kombinácie trikov, odkukávané z videí. Štýl jazdy je na takej vysokej úrovni, ako napríklad v Amerike. Myslím si, že vývoj bude pokračovať, a že to bude stále lepšie.

Štýl jazdenia na BMX-ách stále viac uznávaný, lebo nie je taký náročný na terén. Rozdeľuje sa do 2 hlavných skupín:

1)street
2)vert

1. STREET
Ako už samotný názov naznačuje, jazdí sa predovšetkým na ulici, kde sa preskakujú prírodné aj umelo postavené prekážky, ako sú napríklad obrubník, alebo schody. Jazdci majú neobmedzené možnosti so svojím bicyklom.Skúšajú napríklad
šmýkanie sa po obrubníkoch, kvetináčov, zábradliach, skáču po lavičkách v rámci normy. Veľa ľudí si myslí, že to ohrozuje a obťažuje občanov. Preto sú vybudované umelé prekážky, ktorých sú dnes desiatky. Najväčšiu radosťou pre nich je skatepark, poskladaný z rámp, zábradlí a funboxov. Hotový raj.

2. VERT
Vert sú v preklade rampy. Ide však len o jeden druh, ktorý sa volá U rampa. Je v tvare písmena „U“.Na čo to vlastne hovorím? Veď mylím,že každý, kto číta tento článok pozná U rampu veľmi dobre. Jazdci využívajú rovnaký bike, avšak ich nechytila ulica, ale skôr vyskakovanie do výšok. Môžu na nej jazdiť aj dvaja súčasne. U – rampu považujú za kráľovskú disciplínu nielen diváci, ale aj samotný jazdci.

Tak a je tu koniec. Neviem čo mám povedať na záver tohto článku. Možno len to, že jazda na BMX je fakt dobre strávený voľný čas. Ja však aj tak furt sa budem snažiť naučiť sa jazdiť na sk8. No ale nevadí.
A ešte musím spomenúť aj Peťa, ktorý mi navrhol aby som tento článok napísala. Vďaka Peťo.

A na úplný koniec chcem povedať ĎAKUJEM, ĎAKUJEM, ĎAKUJEM všetkým, čo si prečítali tento článok.

Žiadne komentáre: